Grand Prix van Hongarije – Boedapest 2023

Grand Prix van Hongarije - Boedapest 2023
De Grand Prix van Hongarije is een van de meest opwindende races op de Formule 1-kalender en wordt jaarlijks gehouden op de Hungaroring in Boedapest. De race staat bekend om zijn uitdagende circuit, prachtige omgeving en fanatieke fans. Met de Grand Prix van Hongarije die gepland staat voor 2023, zullen de ogen van de Formule 1-wereld opnieuw gericht zijn op de prachtige stad Boedapest.

F1 Boedapest

De Hungaroring is een 4,381 km lang circuit gelegen in Mogyoród, een klein stadje net buiten Boedapest. Het circuit staat bekend om zijn technische uitdagingen en zijn bochtige aard. Het circuit heeft 14 bochten en is voornamelijk gemaakt van korte bochten die elkaar snel opvolgen. Dit maakt de Hungaroring een van de meest uitdagende circuits op de Formule 1-kalender.
De omgeving
De Grand Prix van Hongarije wordt gehouden in een prachtige omgeving, omringd door heuvels en bossen. De Hungaroring ligt op ongeveer 20 km ten noordoosten van Boedapest, waardoor het circuit goed bereikbaar is voor bezoekers. Het circuit biedt ook een prachtig uitzicht op de omgeving, waardoor het een van de meest pittoreske circuits op de Formule 1-kalender is.

De geschiedenis

De Grand Prix van Hongarije werd voor het eerst gehouden in 1986 en werd snel een favoriet onder de Formule 1-fans. Het was de eerste Formule 1-race achter het IJzeren Gordijn en werd gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van de sport. De race werd gewonnen door Nelson Piquet en de Hungaroring werd snel bekend om zijn uitdagende circuit en fanatieke fans.
Sinds de eerste race in 1986 is de Grand Prix van Hongarije een vaste waarde op de Formule 1-kalender geworden. Het circuit heeft enkele van de meest legendarische races in de geschiedenis van de sport gezien, waaronder de overwinning van Thierry Boutsen in 1990 en de overwinning van Damon Hill in 1997.

Wat te verwachten in 2023:

De Grand Prix van Hongarije in 2023 belooft een spannende race te worden met enkele van de beste coureurs ter wereld die strijden om de overwinning. De Hungaroring staat bekend om zijn uitdagende circuit en de snelle bochten zullen de coureurs op de proef stellen. Verwacht een race vol met actie, drama en opwinding.
Naast de race zelf biedt Boedapest een scala aan activiteiten voor de bezoekers. Van het verkennen van de historische stad tot het proeven van de heerlijke Hongaarse keuken, er is genoeg te doen voor iedereen. Boedapest is ook de thuisbasis van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Europa, zoals de Kettingbrug en het Parlementsgebouw, die allemaal een bezoek waard zijn.