Tip: dagje fietsen door Boedapest

Tip: dagje fietsen door Boedapest
Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een prachtige stad die veel te bieden heeft voor fietsers. Fietsen is een geweldige manier om de stad te verkennen en de prachtige bezienswaardigheden te zien, terwijl je tegelijkertijd ook wat beweging krijgt. Er zijn veel fietsroutes die je door de stad kunt volgen, waardoor je de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest kunt ontdekken en tegelijkertijd een authentieke ervaring krijgt.

Fiets huren in Boedapest

Als je wilt fietsen in Boedapest, kun je ervoor kiezen om een fiets te huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven in de stad. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, variërend van fietsen met een enkele snelheid tot elektrische fietsen. De prijzen variëren ook, afhankelijk van het type fiets dat je huurt en de duur van de huur.
Een van de bekendste fietsverhuurbedrijven in Boedapest is Yellow Zebra Bike Rental. Dit bedrijf is gevestigd in het hart van de stad en biedt een breed scala aan fietsen voor alle soorten rijders. Je kunt kiezen uit fietsen met een enkele snelheid, hybride fietsen, mountainbikes en elektrische fietsen. Het bedrijf biedt ook fietsen voor kinderen, dus als je met je gezin reist, is dit een geweldige optie.
Een ander populair fietsverhuurbedrijf in Boedapest is Budapest Bike Breeze. Dit bedrijf is iets kleiner dan Yellow Zebra Bike Rental, maar biedt nog steeds een goede selectie van fietsen. Budapest Bike Breeze is vooral populair bij toeristen die de stad willen verkennen, omdat het bedrijf verschillende tours aanbiedt die door lokale gidsen worden geleid.

Baja Bikes Boedapest

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het verkennen van Boedapest per fiets, overweeg dan om een fietstour te boeken met Baja Bikes. Dit bedrijf biedt een breed scala aan fietstours door de stad, die worden geleid door ervaren gidsen die de stad op hun duimpje kennen. De tours variëren van eenvoudige sightseeingtours tot meer avontuurlijke fietstochten door de omliggende heuvels en het platteland.
Een van de populairste fietstours van Baja Bikes is de Budapest Highlights Tour. Deze tour neemt je mee langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Heldenplein, de Opera, het Parlement, de Donau en het Vissersbastion. De tour duurt ongeveer 3 uur en is geschikt voor rijders van alle niveaus.
Als je wat meer avontuur zoekt, overweeg dan om de Buda Hills Tour te boeken. Deze tour voert je door de heuvels rond Boedapest, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende platteland.