Vliegveld Boedapest
Boedapest is een populaire stad voor toeristen en zakenreizigers en het vliegveld Boedapest is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van de stad.

Vliegveld Boedapest

Het vliegveld Boedapest, ook bekend als Ferenc Liszt International Airport, is de grootste luchthaven van Hongarije en is gelegen op ongeveer 16 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum van Boedapest. Het vliegveld heeft twee terminals: Terminal 2A en Terminal 2B. Terminal 2A wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten binnen de Schengen-zone, terwijl Terminal 2B wordt gebruikt voor vluchten buiten de Schengen-zone.
De luchthaven biedt vele faciliteiten en diensten, zoals restaurants en cafés, winkels, geldautomaten, wisselkantoren, een postkantoor en een apotheek. Er zijn ook VIP-lounges beschikbaar voor passagiers die op zoek zijn naar een extra comfortabele ervaring tijdens het wachten op hun vlucht. Daarnaast biedt het vliegveld ook verschillende services voor mensen met beperkte mobiliteit, waaronder rolstoeltoegankelijkheid en assistentie bij het in- en uitstappen van het vliegtuig.
Luchthaven Boedapest Airport (BUD)
1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülotér, Hongarije

Boedapest vliegveld

Het vliegveld Boedapest biedt een breed scala aan vluchten naar Europese en internationale bestemmingen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die op het vliegveld opereren, waaronder low-cost maatschappijen zoals Easyjet en Wizz Air, en grotere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa en British Airways. Bekijk hier vliegtickets naar Boedapest.
Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum van Boedapest met de taxi, de bus en de trein. Een taxirit duurt ongeveer 25 minuten en kost ongeveer 25 euro. Liever reizen met het openbaar vervoer? Er zijn ook verschillende buslijnen die van en naar het vliegveld rijden, zoals buslijn 100E die rechtstreeks van het vliegveld naar het stadscentrum rijdt. De trein is ook een optie, met de treinverbinding tussen het vliegveld en het stadscentrum die ongeveer 20 minuten duurt.

Luchthaven Boedapest

De luchthaven Boedapest is een modern en goed uitgerust vliegveld, dat verschillende awards heeft gewonnen voor de kwaliteit van haar diensten. Het vliegveld heeft bijvoorbeeld een prijs gewonnen voor “Best Airport Staff in Eastern Europe” en “Best Airport in Eastern Europe” in de Skytrax World Airport Awards.
Een van de belangrijkste kenmerken van de luchthaven is de SkyCourt, een moderne en ruime terminal die in 2011 werd geopend. De SkyCourt biedt tal van winkels en restaurants, waaronder enkele populaire Hongaarse merken zoals Herend en Zwack Unicum. Er is ook een Duty Free-zone waar passagiers hun aankopen kunnen doen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht.

De beste vakantiedeals

1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5
Weer Boedapest

De beste vakantiedeals

Boek jouw reis naar Boedapest via jouw favoriete vakantie aanbieder.
Tui.nl
1611 vakanties.
9.1
5/5
Prijsvrij
405 vakanties.
8.9
4.5/5
Vakantiediscounter
201 vakanties.
9.4
4.5/5
Corendon
183 vakanties.
7.1
4.5/5
Voordeeluitjes
194 vakanties.
7.2
4.5/5
Suntip
233 vakanties.
7.4
4.5/5